Anime: Usagi Drop Review

Door swampy op dinsdag 20 januari 2015 14:33 - Reacties (4)
Categorie: Anime, Views: 2.563

Usagi drop is een anime dat gaat over een familie. Waarbij grootvader doodgaat en de familie komt bij elkaar om hem te eren en de zaken af te handelen. Er is een detail dat opvalt een 5 jarig meisje dat ook ter plaatse is.

Al snel leren we dat ze Rin heet en dat ze Opa's kind is. Hij heeft blijkbaar op hoge leeftijd buiten een huwelijk nog een kind gekregen en natuurlijk is dat een schande. Dit leidt in de eerste aflevering dan ook dat niemand van de familie haar erbij wilt nemen want ja de schande he. En een van de ooms zegt dat ze dan maar naar een instituut kan gaan.

Daikitchi, 30 jaar oud en alleenwonend, is het hier niet mee eens en buiten de wens van de familie neemt hij haar in. En dan begint de magie!

Het is een verhaal over familie, over ouderschap en over alle dingen die gebeuren rond zo'n klein kind. Zeker in de eerste afleveringen moet hij nog veel leren en veranderen in zijn leven. Hij moet zijn werk aanpassen aan haar nu en er voor zorgen dat ze op peuter/kleuter school komt. Dat ze kleding heeft en school spullen. Dat hij haar op tijd ophaalt en natuurlijk is hij maar een alleen wonende in het begin dus moet nog veel leren over hoe dingen gebeuren.

Het is niet een super dramatisch verhaal in die zin dat ze een probleem kind is. Rin is eigenlijk heel erg makkelijk maar vergis je niet. Ze kan goed omgaan met de wereld om haar heen.

Ze maakt ook vrienden met een jongetje op de kleuterschool en die gaat ook nog naar dezelfde school zodra ze de kleuterschool verlaten. Deze heeft een alleenstaande moeder en ik geef niets weg voor de rest hiervan.

Maar ook krijgt hij te maken met andere collega's bij een andere afdeling in hetzelfde bedrijf. Dit natuurlijk in verband met werktijden en deze hebben bijna allemaal kinderen. De latere episodes laten meer groei zien in de karakters met Rin die als een bloem opent en meer van haar kant laat zien. Van stil en verlegen kind tot een die een duidelijke band heeft met Daikichi.

Elke aflevering is een slize-of-life episode met de achtergrond verhalen die erdoor heen lopen. Zoals de keer dat Rin ziek wordt, of de keer dat het gaat stormen en natuurlijk het bezoeken van opa's graf.

Het is interessant te zien hoe de mensen om Daikichi en Rin ook meegroeien in het verhaal. De familie die haar eerst als opa's schande zag accepteren haar nu. En wat over de moeder waarvan we zo weinig weten? Maar daar moet je zelf de serie voor zien.

Wat ik het mooiste vind is dat het gaat niet over robots, magische school kinderen, half goden die vechten op aarde. Maar gewoon over familie en wat het betekent om een familie te zijn. Het is laag op drama niveau maar de drama die er is zal voor ouders van kinderen heel herkenbaar zijn. En ja het is zelfs kinder veilig dus je kan het bekijken met kinderen. Maar het zullen ouders zijn die het meeste door deze Anime geraakt worden.

Je kan het gratis kijken op Crunchyroll

En voor dat iemand er over begint ja ik weet dat er een Manga van gemaakt is. Nee die hoef ik niet te lezen.. ik weet hoe het verder gaat.

Ik zou zeggen als je van verhalen houdt, van schattige dingen en kleine familie tafereeltjes. Dan is deze titel een aanrader.

Ik moet ook zeggen de keuzes die gemaakt zijn in hoe het getekend is. Het is gewoon perfect! Het is een hele zachte warme serie om te kijken. Ik denk ook dat je niet snel het begin liedje zal vergeten. Het voelt allemaal aan als een warme wollen trui.

Dus als je op zoek bent naar een Anime die je gewoon blij maakt en lekker simpel blijft. Geef Usagi Drop een kans.

Sony A65: Auto focus tijdens video

Door swampy op dinsdag 13 januari 2015 18:00 - Reacties (2)
Categorie: hardware, Views: 2.584

Een van de grote verkoop punten van de Sony A65 en de hele Sony SLT range is dat het tijdens video kan autofocussen.

Dit omdat het de nu bekende SLT spiegel ontwerp gebruikt en daardoor valt er altijd licht op de AF sensor.

Maar is dat ook bruikbaar? Ik heb twee lenzen getest een met screw drive, dus de motor in de body zelf. En een met SAM, smooth autofocus motor, niet SILENT nee SMOOTH.

En met op de achtergrond een pc die staat te hummen en voor de rest gewoon achtergrond geluid de test gedaan.

Voor de screw drive heb ik de Tamron SP AF 90mm F2.8 1:1 macro gebruikt. Dit is een heerlijk lens en op de Sony's gebruikt hij de motor in de body zelf. En in limited mode is de throw van de lens kort genoeg om als normaal gezien te worden. In full range mode is focussen zeer langzaam!Daarna de Sony DT 35mm uit de kast gehaalt. Deze heeft op de lens zelf een focussing motor, wel maar SAM dus niet zo stil als SSM maar wat is het verschil? Laten we het testen!Wat mij opvalt is dat de Tamron 90mm behoorlijk wat geluidt maakt tijdens autofocus. Als je buiten loopt of het gewoon gebruikt maakt dat niet zoveel uit maar als je wilt filmen. Maar even wat vogeltjes dan is manueel focussen zeker weten nodig. Al was het maar om niet de hele tijd WIRRRRRR te horen.

SAM hoor je ook, het is duidelijk niet stil maar minder. Het verplaatsen van de focus naar de lens verplaatst ook het geluid. En hoewel ik het duidelijk kan horen zou op een feestje waarbij gepraat wordt en muziek geluisterd het geeneens zo tegenvallen.

Dan blijft over SSM, tja daar heb ik nog geen lens van dus kan het ook niet echt nu testen.

De vraag autofocus in video? Moet zeggen dat handmatig het mooiste blijft maar aan de andere kant als je lagere eisen stelt en je wilt gewoon even snel een video van het bezoek tijdens een feestje of de verjaardags taart. Niet slecht zeker niet voor een hybride ontwerp.

Spelen met Macro: Tamron 90mm F2.8 Macro

Door swampy op zaterdag 3 januari 2015 18:07 - Reacties (10)
Categorie: hardware, Views: 4.117

Wat is Macro? Wat is een echte macro lens? Wel technisch gezien is dat 1:1. Dat betekent dat elke mm op een object 1 mm licht laat vallen op de sensor.

Echte Macro lenzen zijn ook zo gemaakt dat het veld van scherpte recht is. Waarbij normale lenzen vaak een bolling hebben. Wat moet dit uitmaken? Wel als je 1:1 foto's maakt dan maakt zo'n bolling dat het midden scherp is maar de randen zijn het niet.

Dus een echte macro lens heeft glas speciaal met een vlak scherptegebied en zijn ook nog zeer scherp zodat ze de details kunnen opnemen.

Waarom is al dit belangrijk? Dat volgt!

Dat is ook helaas duurder dan een lens voor normaal gebruik. Gelukkig kon ik via tweakers vraag en aanbod tegen een goede prijs komen aan een mooie tamron 90mm F2.8 macro.

Voor ik deze kocht had ik al plastic tussen ringen en vergroot voorlenzen en ja ik kan mijn normale lenzen omzetten in .. rond de 1:1. Het kon en ik heb ik er zeker mee zitten spelen maar het resultaat was niet altijd echt wat je wou. Het was duidelijk dat deze lenzen die ik gebruikt niet gemaakt waren voor echt macro. Het centrum was scherp ja maar om de randen ook scherp te krijgen moest je de aperture behoorlijk omhoog gooien.

Het greep me maar deels omdat wel ik voelde dat er iets mis was. Ja je kreeg een aardige foto maar.. toch was het niet perfect. Toch voor de prijs van de tussen ringen was het geen slechte investering.

Maar dan, een echte macro, en het is zo scherp. Zelfs op lagere apertures krijg je dat zolang je het onderwerp goed plat hebt, de zijkanten ook scherp zijn. Tuurlijk moet je hogere apertures gebruiken om de diepte in te gaan. Met een scherptediepte van minder dan 0,5mm op F2.8! Maar het resultaat is gewoon daar.

http://tweakers.net/ext/f/bdfoUfcfWbPjvNpwDjQLU8wI/medium.jpg

Details in het harde leven van een munt. De snijpunten waar andere munten en hardere metalen er in gesneden hebben.

Okay dat is dus Macro, werkt ook zo met papier, kranten, je krijgt vele details te zien. Zoals de kleinste stukjes stof, de rode draadjes die. ergens vandaan komen. De troep in een randje bij een knop.

http://tweakers.net/ext/f/0xCloCXE6zMzIkRDaFBjjv96/medium.jpg

En hoe ziet een horloge er uit van binnen?

http://tweakers.net/ext/f/goR0xl6kGYDNgIlCrpPSJIGK/medium.jpg

Maar tijd voor Bokeh, achtergrond blur, hoe mooi ziet dat er uit.

http://tweakers.net/ext/f/ftKHJwT4xtEOBDOfFD0UhJbP/medium.jpg

En nog eentje

http://tweakers.net/ext/f/rldu9jo8zMEdl8EoHh0v0TfF/medium.jpg

Niet alle bokeh is mooi

http://tweakers.net/ext/f/5OGcAmgmm4wU51r4T2UIxAo8/medium.jpg

Het is wennen aan wel 90mm, effectief 135mm op mijn Sony A65. Maar de kwaliteit is gewoon prachtig. Ja het heeft geen hele stille auto focus en gelukkig zit er een focus limiter op. Focussen gaat goed, in limited modus is hij snel genoeg en afhankelijk van de licht omstandigheden pakt hij de goed focus.

Handmatig focussen gaat heerlijk hoor, mooie lange uitslag waardoor je supersmooth can focussen. Zal zeker in filmpjes maken heerlijk zijn. Maar heb hier nog geen filmpjes mee geschoten.

In kort, leuke lens waarmee ik veel hoop buiten te lopen.

Jaartje Netflix

Door swampy op dinsdag 30 december 2014 17:29 - Reacties (29)
Categorie: -, Views: 6.286

Hoera heb nu ongeveer een jaar Netflix. Ben lid sinds het in nederland uitkwam en er valt wel wat over te zeggen.

In het begin was het aardig, het was er nog niet dat was duidelijk maar het aanbod was acceptabel. Ik weet dat niet iedereen het daarmee mee eens was. Zeker omdat een aantal tweakers via een proxy het al in amerika hadden gezien.

En ja het was verre van perfect toen het uitkwam. Vaak genoeg dacht je van "Ah laat ik die serie kijken" en helaas nee niet beschikbaar. Maar ze hebben dit snel opgelost nu komt er elke week wel een leuke film of serie bij. En op dit moment ben ik zelf de oude mythbusters aan het kijken. Het zal wel vijf jaar duren voordat de nieuwe serie uit is maar een paar gouden oudjes.

En de beeld kwaliteit is ook best aardig hoor. Tuurlijk geen Blu-ray kwaliteit maar goed genoeg voor mijn gebruik.

Ik vergelijk het met een zaak die dvd's VHS'jes verhuurt. Weet je wel vrijdag avond nog even een filmpje halen. En dit werkt beter! Ze hebben ook bij netflix hetzelfde probleem dat soms een film er niet is. Ik heb het meegemaakt dat een film die ik hoopte te kijken in het weekend plotseling verlopen was.
Dat gebeurt en dan moet je weer wachten tot hij beschikbaar wordt gemaakt.

Maar ja de series he, ik ben geen grote serie kijker maar BoJack Horseman is zeker leuk. En de kerst special is de moeite waard. Ik zal zeker ook de andere series gaan kijken, nadat ik de Discovery channel series bekeken heb. Inderdaad ik ben daar wel een fan van hoor!

Zoals elk lid van het eerste uur betaal ik maar 8 euro per maand. Een nieuw lid of later lid zal 9 euro per maand betalen. En dat is ongeveer 2-3 films per maand als je die zou moeten huren bij een videotheek.

In kort series zijn heerlijk, films ja na een jaar krijg je aardig wat keuze hoor, beeld en geluidkwaliteit zijn zeker acceptabel. Makkelijk? Zeker! Eerste maanden waren een beetje MEH maar het is duidelijk verbeterd.

Hoe dan ook, wat vinden jullie ervan? Ooit last gehad van een film die plotseling verdwenen was? En hoeveel gebruik jij netflix :)

*** Update 30-12-2014 ***

Weet je wat handig is. Dat als je een film of serie niet leuk vindt dat je gewoon kan zappen naar een andere. Met een videotheek was dat wel iets anders!

Voorbereiden op Kerst

Door swampy op woensdag 17 december 2014 01:56 - Reacties (11)
Categorie: -, Views: 3.395

Ah Kerst het eten, de lichtjes, de films op televisie die je moet omzeilen. Inderdaad sommige dingen aan Kerst zijn gewoon irritant. En nee ik wil niet alweer kijken naar Lord of the Rings al is het een stap beter dan de films die ervoor waren.

Dus op zoek naar oplossingen. Heb sinds de launch van netflix in Nederland een abonnement op Netflix NL. Hoewel ze verre van de amerikaanse hoeveelheid te bieden hebben is er zeker na en jaar best iets te vinden. Maar het kan beter wat als er een oplossing was om je eigen films mee te slepen. Zeker met een beetje speciale collectie.

Daarum dus een Aspire Switch 10 gekocht. Het model met 32Gbyte Flash waarvan een behoorlijk deel ingenomen in door Windows 8.1 maar het kan wel alles draaien wat de grote PC kan. Dus ook zal het Netflix lekker draaien en Crunchyroll, en natuurlijk VLC voor de zelfgemaakte MKV' tjes.

Zeker aangezien laatste tijd er een paar leuke titels naar voren gekomen zijn. Anime, en nee ik ben geen mecha fan of een fan van shows waarbij magische meisjes krachtiger worden hoe minder kleren ze dragen. Nee maar er zijn een paar best leuke films en shows en ook een paar die je laten nadenken.

Ghost in the Shell, Akira, Lain, Studio Gibli. Nee ik heb laatst gevonden Usage Drop. Wat?
Bunny Drop in engels, het is een anime die verre van magische meisjes en robots is. Het gaat over een een man van rond de 30, Daikichi die een kind van rond de 5 Rin gaat verzorgen nadat opa doodgegaan is. Het kind is de dochter van Opa en dus de tante van Daikichi maar ze is wel 5 jaar oud. Nu ja na de dood van Opa wil de rest van de familie haar niet opnemen en hij neemt haar in. Nu moet hij dus plotseling gaan zorgen voor een kind, kleding kopen, naar een school zoeken, en andere baan zoeken in het bedrijf waar hij werkt en meer.

En weet je dat soort anime trekt me wel. Gewoon slize of life en het hoeft niet zover te gaan. Het is op Crunchyroll maar ik heb de DVD gekocht en klaargemaakt om mee te nemen op geforceerd familiebezoek.

Ghost in the Shell een goede kerstfilm? Well misschien is dat wel zo. Is Akira een leuke film om even niet te doen te hebben met de familie? Zeker weten!

Hoe dan ook anime ben been fan of superfan maar soms komt er een pareltje uit die hoek. En dan is het zeker leuk om dat overal te kunnen kijken. Ik heb in ieder geval iets bij me waarop het leuk is Netflix te kijken, Crunchyroll en natuurlijk wat DVD's omgezet naar MKV's. Ah MKV

Vraag me af ik heb gehoord over School Days... misschien is dat wel een interessante titel.