Anime: Usagi Drop Review

Door swampy op dinsdag 20 januari 2015 14:33 - Reacties (4)
Categorie: Anime, Views: 2.300

Usagi drop is een anime dat gaat over een familie. Waarbij grootvader doodgaat en de familie komt bij elkaar om hem te eren en de zaken af te handelen. Er is een detail dat opvalt een 5 jarig meisje dat ook ter plaatse is.

Al snel leren we dat ze Rin heet en dat ze Opa's kind is. Hij heeft blijkbaar op hoge leeftijd buiten een huwelijk nog een kind gekregen en natuurlijk is dat een schande. Dit leidt in de eerste aflevering dan ook dat niemand van de familie haar erbij wilt nemen want ja de schande he. En een van de ooms zegt dat ze dan maar naar een instituut kan gaan.

Daikitchi, 30 jaar oud en alleenwonend, is het hier niet mee eens en buiten de wens van de familie neemt hij haar in. En dan begint de magie!

Het is een verhaal over familie, over ouderschap en over alle dingen die gebeuren rond zo'n klein kind. Zeker in de eerste afleveringen moet hij nog veel leren en veranderen in zijn leven. Hij moet zijn werk aanpassen aan haar nu en er voor zorgen dat ze op peuter/kleuter school komt. Dat ze kleding heeft en school spullen. Dat hij haar op tijd ophaalt en natuurlijk is hij maar een alleen wonende in het begin dus moet nog veel leren over hoe dingen gebeuren.

Het is niet een super dramatisch verhaal in die zin dat ze een probleem kind is. Rin is eigenlijk heel erg makkelijk maar vergis je niet. Ze kan goed omgaan met de wereld om haar heen.

Ze maakt ook vrienden met een jongetje op de kleuterschool en die gaat ook nog naar dezelfde school zodra ze de kleuterschool verlaten. Deze heeft een alleenstaande moeder en ik geef niets weg voor de rest hiervan.

Maar ook krijgt hij te maken met andere collega's bij een andere afdeling in hetzelfde bedrijf. Dit natuurlijk in verband met werktijden en deze hebben bijna allemaal kinderen. De latere episodes laten meer groei zien in de karakters met Rin die als een bloem opent en meer van haar kant laat zien. Van stil en verlegen kind tot een die een duidelijke band heeft met Daikichi.

Elke aflevering is een slize-of-life episode met de achtergrond verhalen die erdoor heen lopen. Zoals de keer dat Rin ziek wordt, of de keer dat het gaat stormen en natuurlijk het bezoeken van opa's graf.

Het is interessant te zien hoe de mensen om Daikichi en Rin ook meegroeien in het verhaal. De familie die haar eerst als opa's schande zag accepteren haar nu. En wat over de moeder waarvan we zo weinig weten? Maar daar moet je zelf de serie voor zien.

Wat ik het mooiste vind is dat het gaat niet over robots, magische school kinderen, half goden die vechten op aarde. Maar gewoon over familie en wat het betekent om een familie te zijn. Het is laag op drama niveau maar de drama die er is zal voor ouders van kinderen heel herkenbaar zijn. En ja het is zelfs kinder veilig dus je kan het bekijken met kinderen. Maar het zullen ouders zijn die het meeste door deze Anime geraakt worden.

Je kan het gratis kijken op Crunchyroll

En voor dat iemand er over begint ja ik weet dat er een Manga van gemaakt is. Nee die hoef ik niet te lezen.. ik weet hoe het verder gaat.

Ik zou zeggen als je van verhalen houdt, van schattige dingen en kleine familie tafereeltjes. Dan is deze titel een aanrader.

Ik moet ook zeggen de keuzes die gemaakt zijn in hoe het getekend is. Het is gewoon perfect! Het is een hele zachte warme serie om te kijken. Ik denk ook dat je niet snel het begin liedje zal vergeten. Het voelt allemaal aan als een warme wollen trui.

Dus als je op zoek bent naar een Anime die je gewoon blij maakt en lekker simpel blijft. Geef Usagi Drop een kans.

Volgende: Sony A65: Auto focus tijdens video 01-'15 Sony A65: Auto focus tijdens video

Reacties


Door Tweakers user Mebus, woensdag 21 januari 2015 12:24

Lijkt me totaal niks deze anime, voornamelijk door de tekenstijl. Meestal haak ik al of begin ik niet eens aan animes die op deze manier getekend zijn als Usagi Drop (zijn wat uitzonderingen, maar zijn geen animes die ik 2 keer kan kijken).

Dit zijn overigens ook goede drama/life animes maar niet te overdreven: 5 Centimeters Per Second, Ai Yori Aoshi en Kimi ga Nozomu Eien.

Waarbij laatstgenoemde de drama wel heel erg goed is! (tissues kopen)

Verder genoeg animes die ik goed vind. Misschien zit hier nog wat tussen: http://myanimelist.net/animelist/dxxd

Lijst is overigens al een tijd niet geupdate (goed moment om dat eens te doen).

Zijn ook weer wat nieuwe animes uit: Seiken Tsukai no World Break en Absolute Duo

Meestal kijk ik op nyaa of horriblesubs voor nieuwe afleveringen (link expres niet omdat dat vast niet mag van tweakers).


Door Tweakers user swampy, woensdag 21 januari 2015 17:24

Ah bedankt :) wist dat ik met wat vissen wel iets zou vangen.
Mebus schreef op woensdag 21 januari 2015 @ 12:24:
Lijkt me totaal niks deze anime, voornamelijk door de tekenstijl. Meestal haak ik al of begin ik niet eens aan animes die op deze manier getekend zijn als Usagi Drop (zijn wat uitzonderingen, maar zijn geen animes die ik 2 keer kan kijken).

Dit zijn overigens ook goede drama/life animes maar niet te overdreven: 5 Centimeters Per Second, Ai Yori Aoshi en Kimi ga Nozomu Eien.

Waarbij laatstgenoemde de drama wel heel erg goed is! (tissues kopen)

Verder genoeg animes die ik goed vind. Misschien zit hier nog wat tussen: http://myanimelist.net/animelist/dxxd
Ik zal eens rondkijken bedankt voor de titels. Ben geen persoon die alle anime kijkt nog elke film uit een soort. Dus tja zal eens kijken of er iets leuk is daar.

Door Tweakers user Mebus, donderdag 22 januari 2015 23:22

O god, ik ben helemaal "Shigatsu wa Kimi no Uso" vergeten, een nieuwe anime die nu loopt! Erg mooie drama en goede muziek anime :) Een van de betere drama animes die ik het afgelopen jaar (heel jaar) heb gezien..

Reageren is niet meer mogelijk