Blog Postings over spellen, reviews, verwachtingen en zo voort.

Dragon Age Inquisition: Politieke Zendtijd

Door swampy op zaterdag 29 november 2014 01:22 - Reageren is niet meer mogelijk
Categorie: Spellen, Views: 2.594

Ah het is begonnen de tijd van keuzes, verliezen nemen en kanten kiezen!

Heb mijn eerste "moeilijke" allies dus dit wordt nog interresant! Het spel kan niet alleen maar 'nice' blijven he. Hoe dan ook alweer een paar uurtje erin.

Wat meer allies en diegenen die ik meer kan nemen op reis. Het spel opent zich en ben nu zelfs meer gebieden aan het openen.

Oh en tweede crash van hetzelfde soort. Ziet eruit dat als je te snel bent dat de game bepaalde onderdelen nog niet heeft ingeladen. Maar na het opnieuw starten van de game deed hij het perfect.

Dragon Age Inquisition: MMO of toch Anders

Door swampy op woensdag 26 november 2014 19:25 - Reageren is niet meer mogelijk
Categorie: Spellen, Views: 2.124

Okay laten we maar gaan.

Deels technisch deels verhaal.

Verhaal
Na het open spelen van ongeveer 5 gebieden inclusief de Chantry. Dus verre van klaar met de game, kan ik al vertellen dat dit een pareltje is. Het is wel een beetje MMO achtig maar meer daarover.

En het ziet er naar uit dat ik een keuze moet gaan maken of ik de mages aan mijn kant wil of de templars. Gezien de "prestaties" onder origin moet ik zelfs eens een grote verdediging draaien tegen een invallend leger.

Iets zegt mij dat het de kant is die ik niet kies. Hoe dan ook.. ik laat me verassen. Heb nu ook wat extra karakters... mmm zeg eens wat?

Ik speel een Dalish Elf en tot zover niet slecht. Niet iedereen is even blij de de held, "the herald" een elf is en erger Dalish maar.

Dan technisch

De game draait perfect. Na die eerste crash niets aan de hand en zonder MSAA draait hij vloeiend. Moet nog even shadowplay draaien om erachter te komen HOE vloeiend.

En ja het geintje Zie Strip klopt je karakter kan er perfect uitzien in de editor maar wauw. Krijg je plotseling een engelse bek tanden in het echte spel.

Grafisch ziet het er goed uit en audio klinkt goed. De muziek in het spel klopt.

Nu dan het MMO gevalletje. Wel er zijn gebieden en in de gebieden vind je bepaalde activiteiten. Zoals teken het sterrenbeeld, sluit het groene portaal ding, ga op zoek naar scherven en meer.
Nu in de gemiddelde game zou dit erg zijn. Hier? Hier leidt het ergens naar toe!

Het afmaken van bepaalde MMO achtige taken leidt tot iets ervoor krijgen. Deel ervan is meer ondersteuning voor de inquisitie. Maar ook dat je leger beter uitgerust wordt.

Bijvoorbeeld de inquisitie had paarden nodig. En daarvoor moest je praten met een veehouder die ver weg woont. Maar die geeft echt geen paarden mee als ze onderweg door bandieten gestolen worden dus je moet wacht torens opzetten. Daarna zend hij pas paarden voor de inquisitie. Oh en kan je hem vragen mee te gaan om te helpen bij de inquisitie.

Dingen als dat bieden dat een taak die bestaat uit het vinden van vijf scherven interresant word. Waarom? Wel er is een temple die opengaat met die scherven.. ik zeg niets meer maar je activiteit wordt beloond.

Maar je wordt niet alleen direct beloond maar ook indirect door meer agenten, mensen die je kunnen helpen.

Oh en de oorlogs kamer, heerlijk, er is een map met daarop missies. Maar die hoef je zelf niet op te lossen maar je vraagt een van je adviseurs. Cullen bijvoorbeeld kan soldaten zenden! Is niet altijd de beste oplossing. Lelliana kan haar spionnen uitzenden en zo de opdracht doen of.. of je laat het over aan je nieuwe helper. Haar naam ben ik kwijt maar zijn regelt de zaken tussen nobele mensen. In kort zijn kan haar vrienden vragen om iets te doen.

Welke keuze het beste is en met welk resultaat, tja dat is het spelletje he. Bijvoorbeeld bij een missie naar de tribe van mijn karakter kon ik alle drie kiezen. Maar om nu soldaten te sturen.. elfen die weinig ophebben met de wereld buiten hun wouden en soldaten? Dus heb het diplomatiek laten aanpakken. Lelliana kon ook helpen maar.. was niet zeker of dat een goede oplossing was.

Oh en ja dingen kunnen fout gaan. Nu ja fout.. je kan slechter resultaat krijgen bij een verkeerde keuze.

In kort het is een goede game. En.. tot zover niets tegengekomen zoals in skyrim of oblivion what .. hele verhaal lijnen uit te war stuurt.

Daar kan ik nog over praten. Blijkbaar is diegene die mij hout kan verkopen onderdeel van een missie van de moordenaars in Skyrim. ... een dode persoon verkoopt geen hout!

Mijn eerste Dragon Age: Inquisition Crash

Door swampy op maandag 24 november 2014 16:16 - Reacties (4)
Categorie: Spellen, Views: 1.944

Ah de wereld van AAA games. Heb nu een nieuwe pc en die heeft een GTX 760, niet super snel maar tegen een goede prijs. Heb een Core i5je die je niet kan overclocken. Nu ja hij is niet unlockt. En dat alles plus SSD en al in een systeem met waterkoeling op de CPU.

Hoe dan ook in Skyrim draait hij perfect 4x AA en 4x Aniso zonder problemen. Kan zelfs meer aan!

Maar ja hou wel van een RPG en dan heb je dus Dragon Age he. Beetje duur kopen tegen volle prijs maar ik ga er maar voor. Mijn mantra met pc games is dat je bij een AAA game altijd eerst een maand of 2-3 moet wachten voor de belangrijkste patches.

En dit klopt, nu draai ik DA:I zonder MSAA en alleen met de post processing Anti aliasing. High niet ultra dus kaartje moet dat wel aankunnen en het ziet er prachtig uit. Xbox 360 controllertje erbij en het speelt lekker. Totdat mijn eerste crash.

Yup :) En het is niet dat de PC uitvalt.. of dat ik plotseling een zwart scherm krijgt. Nee een software fout, DirectX die klaagt over dat er een foutief commando gegeven is.

Ben ik boos? Nee, dat zal gepatcht moeten worden. Zal straks proberen alweer te spelen om te kijken of het in de scene zit of dat het met tijd van spelen te maken heeft. Hoe dan ook software fout ergens.

Ach ben niet boos hoor, het kost zijn een beetje AAA titel makkelijk 3 maanden voordat alles goed is. Het draait goed, ziet er mooi genoeg uit en weet je ik kom van de consoles af. Ik ben erger gewendt, ik ben gewend dat soms dingen niet opgelost worden...

Ga wel rust aan met het spel, kijken hoeveel verder ik kan komen en of if meer fouten tegenkom.

** Update 24 Nov 2014 **

Probleem is niet meer komen opdagen. Nog even een uurtje of twee erbij gepakt en niets aan de hand.

De vraagt draait hij lekker op een i5 + GTX 760? Ja maar let op ik heb geen MSAA 4x of zelfs 2x aan. Er ziet nog een extra AA laagje op en, het ziet er gewoon goed genoeg uit.

Het verhaal, wel voor de 2-3 uur die ik vandaag gespeeld het ik wordt nu vrijgelaten in de speel wereld. Wat kan ik zeggen, verhaal voor wat ik nu weet is al goed. Karakters zijn heerlijk :)

Het zijn karakters met fouten en dat vind ik wel zo echt. Het gepraat tussen de verschillende karakters op de reis is zeker leuk. En je eigen karakter kan er ook wat van hoor.. duidelijk mass effect.

Alweer als je niet het onderste uit de kan wil speelt het zeker weten goed hoor. Nu ja op de ene rare crash na. Hey PC gaming ;) ik heb erger meegemaakt.

GPU-Z Logje zegt dat het geheugen gebruik ongeveer 1600Mbyte is met deze instellingen. Met een load van 100%. Sterkere kaart kan zeker wat voordeel bieden over de GTX 760. TDP rond de 80% dus beestje kan waarschijnlijk wat meer aan. En stroomverbruik. PC zit aan een wattmeter en ja hij verbruikt rondt de 230W waar onder Skyrim het maar 180W is.

Maar, het systeem heeft geen probleem met de game in deze instelling. Tot zover, ja een systeem als dit draait DA:I best wel aardig.

*** Update 25 november 2014 ***

Het voelt een beetje als een MMO met veel betere voice actors en en stuk beter verhaal. De wereld is aardig groot en je kan er duidelijk vele uren in kwijtraken. Maar het doet wel aan als een MMO. Grote wereld veel kleine dingen te doen. Het is wel een stuk intelligenter dan de gemiddelde MMO maar bepaalde dingen zie je wel. Beetje Kingdoms of Amular, opvulling zullen we het maar noemen.

Vind alle x, vind alle y.

Is dat slecht? Nee hoor, Het houdt je bezig totdat de volgende grote missie in het verhaal. En het sluiten van riften blijft leuk!

PSN: Final Fantasy VII

Door swampy op zaterdag 20 februari 2010 02:44 - Reacties (5)
Categorie: Spellen, Views: 2.972

Tijd voor een tip voor een aardig oude game. Yup uitgekomen in 1997 voor de originele Playstation and nu op het Playstation Network Hoe moet je een titel zoals deze een review geven?

Laten we beginnen met hoe het begon, Final Fantasy was een serie die exclusief op Nintendo Platformen bestond, In die tijd waren er weinig westerse games die veel van een verhaal hadden, tja verhaal, je bent een barbaar en hier is een zwaard.

Maar nee Final Fantasy had een verhaal, en hoe, het verhaal was de leidraad. Er waren weinig eigenlijke keuzes door de speler Maar de personages, het verhaal, de gebeurtenissen het was allemaal het spelen van deze games waard.

Nu mag het wel bekend zijn dat Sony de playstation niet eerst maakte for hunzelf. Oh nee het was een CD-rom lezer voor de Super Nintendo Entertainment System [http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation]

Die deal ging eraan en NIntendo fans bleven bij de Cartridge [Nintendo 64], iets wat soms een van hun grote fouten benoemd it. Maar aan de andere kant de Sega CD en de Philips CD-I lieten zien dat de eerdere keren de CD as game media niet zaligmakend was. Bijvoorbeeld de laadtijden!

Nu waarom deze geschiedenis les? Omdat Nintendo dus nu Cartridges had in plaats van een CD. Het was waar ze hadden snellere laadtijden maar helaas was de grote van de opslag gelimiteerd. Het was een dure soort media .

For final fantasy VII was het simpelweg te weinig. Square Enix wou iets anders iets specials.

Okay zijn we klaar? Gaarne naar de game met de grote van 3 cd-roms en pre rendered omgevingen zoals nog nooit gezien was het een van de mooiste games in 1997. Belangrijker was natuurlijk dat het nog steeds een Final Fantasy was, met een verhaal lijn, interestante karakters en goede gameplay.

[Update]
Het is een game die deels zoals de vorige delen speelt, je kan aanvallen, magie gebruiken [hiervoor gebruiken ze een nieuw systeem] en er was zelfs een Cover systeem. Dat werkt zo in de karakter keuze scherm kun je ze op twee rijen zetten. Vooraan doen ze het meeste schade maar lopen ze dat ook op. En achteraan is dat dus op beide punten al heel wat minder. Ook is er Materia, voor deze game moest je een rol kiezen en dat kon het karakter dan. Nu is er een verwisselbaar magie systeem waarbij je Materia, een soort magische stenen kan plaatsen in sockets op je wapen of arm band en daarmee kan je dus magie krijgen. Een van die is Cover, zo nu en dan als een vijand een ander aanvalt zal het karakter met Cover ervoor springen en de schade nemen. Erg handig om de wat minder sterke groepsleden te beschermen. Maar er is ook Ijs, Vuur, Bliksem enzovoort.

Het begint zo simpel het verhaal je bent een Ex-Soldaat die voor geld klusjes opknapt, een groep genoemd Avalanche huurt je in en je blaast een energie centrale op. Het is verre van zo simpel dertegen je leert dat deze centrale's Mako generen, nou ja genereren ze halen hun energie uit de planeet. En de planeet kan ook dood gaan, Episch? Ja! Er zal nog veel meer gaan gebeuren voordat je op CD 3 zit.

En voor maar 10 euro kun je het op zowel je PSP als PS3 spelen. 10 Euro is een stuk minder dan het zou kosten om een goede kopie op Ebay te vinden.

Demo: Yakuza 3

Door swampy op vrijdag 19 februari 2010 23:07 - Reacties (2)
Categorie: Spellen, Views: 2.379

Yakuza 3, een lang verwachte opvolger van de PS2 titels. Tja dat is wat me gezegt wordt, wat kan ik ervan zeggen ik heb de demo op PSN gedownload en het is gelikt dat zeker. Mijn ervaring hier is met de Demo [ervaringen kunnen verschillen]

Je begint heel film achtig er worden een paar dames buiten en club gezet en aangezien het een club is die voor zover je weet onder de Jakuza valt ga hij als Jakuza lid naar binnen om te kijken wat er aan de hand is .

Dan kom je erachter dat een andere bende de club wilt "Huren" voor een maand voor een berg geld. Waarschijnlijk om de Jakuza en andere clans uit te moorden natuurlijk. Dus al gauw zit je in een gevecht, het duurt makkelijk 4-5 minuten voordat dat gevecht begint *sigh* sure film achtig kan mooi zijn maar ik zag al aankomen dat er een gevecht van kwam. Helaas is dit een onderdeel van deze gameserie blijk baar, over het algemeen kan je vrij rondlopen maar wordt je aangesproken verwacht een gevecht.

Je gebruikt de knoppen voor je vuisten, een trap enzovoort. Het werkt dat zeker en er zijn zelfs hele flashy special moves die werken door op tijd knoppen in te drukken en zo extra schade te doen.

Maar dan ga je de club uit na alweer 5 minuten van film. En begin je rond te lopen, kijk uit er zijn politie agenten en je wilt niet ondervraagt worden. Een nogal zwak excuus om je door de achter hofjes en straatjes te laten lopen want OEPS, iemand loopt je tegen het lijf en inderdaad het is tijd om te gaan vechten. Sigh!

Oh well als dit je stijl en keuze is dan is deze demo zeker leuk en de game waarschijnlijk ook. Ik ben meer gewent aan meer open werelden.