Zachte Waren

Office 365 Installatie Problemen

Door swampy op dinsdag 16 december 2014 19:47 - Reacties (4)
Categorie: Office, Views: 3.451

Het installeren van Office 365

Ah een nieuwe mini laptop. Om precies te zijn een Acer Switch 10 met een Full HD scherm en 11.3”
En een jaar gratis, nu ja gesponsoord door microsoft, Office 365. Nu typ ik dit uit op LibreOffice dus je voelt het al aankomen.

Het wil niet echt geinstalleerd krijgen. Nu is LibreOffice mijn office pakket van keuze maar ja gratis jaartje proberen zeg ik geen nee tegen.

En het moet gezegt worden het geactiveerd krijgen van je licentie key op de microsoft website werkt snel. Maar dan komt het installeren of het pad daarnaar toe. Na het activeren is er dan de simpele Install knop op de website die een downloader/installer genereert. Tot zover zo simpel.

Maar dan komt het grote moment en start die installer en? Foutcode 30174-4, kan gegevens niet streamen. In kort kan niet de installatie ophalen van de microsoft website. Nu ja het is zondag dus laat maar voor nu. Zal het dinsdag wel weer proberen misschien is de server er even uit. Met dat nieuws over hoe Azure draait he.

En zo komt een zondag ten einde

Dinsdag dan en alweer, okay Firewall en Antivirus dan even uit en op nieuw. Zelfde probleem, dat is nogal gek he..

In kort hoewel op de accounts pagina bij microsoft mijn licentie geactiveerd staat kan ik hem niet downloaded. Zelfs met de antivirus en firewall uit download het voor geen meter. En dat terwijl het toch gewoon een standaard windows is op deze tablet.

Jammer ik zou er een mailtje tegen kunnen gooien of het help forum van Microsoft. Betekent wel energie steken in iets dat LibreOffice ook goed doet. Wat ik mis vooral is een beetje iets als Access maar dat was wel een gelimiteerde manier van databases om mee te beginnen. Maar voor de rest is LibreOffice zeker weten voor mijn thuisgebruik een goed product.

Zou het de moeite zijn om dit na te jagen? Ik heb recht op een jaar office maar ja de vraag is of het dde extra energie waard is. Gratis, nu ja gesponsoord, is alleen gratis als het simpel is te doen. Als dit leidt tot moeten bellen met een helpdesk in hoeverre is het de moeite waard?

Nou ja, offer de Acer Switch 10. Leuk “laptopje”. Het is een hybride van een windows 8.1 tablet met een zeker acceptable toetsenbord. Ik heb geleerd te typen met tien vingers en het is niet zo snel als een los USB toetsenbord. Maar het is zeker sneller dan het bluetooth bordje dat ik heb voor mijn android tablet.

Vroeger in mijn tijd

Inderdaad hiervoor had ik een android tablet gekocht en hoewel ik het heerlijk vindt voor licht gebruik is het hebben van software als LibreOffice toch aan te raden. De office programma' s die erop draaide waren meer een soort tussen varianten. Waarbij je even snel wat voorbereidingen kon treffen. Tuurlijk had Polaris Office nog niet uitgeprobeert maar ja. WPS office was een beetje gelimiteerd door de limieten van de tablet zelf.

En Dus de Vraag

Het moet gezegt worden het was een goedkoop model. Maar terug naar de vraag is het waard om een jaar Office365 te proberen?

20 Minuten later

En blijkbaar was het voorgeinstalleerd maar niet ge activeerd. Dus om het te installeren moest ik eerst de voorgeinstaleerde maar niet geactiveerde office verwijderen. Ah, het is dat ik blijf proberen als dit mijn vader of moeder was.. of oma. Ze zijn er nog niet helemaal bij Microsoft.